TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

A Grubu'nda dün Almanya'nın Sırbistan'ı mağlup etmesi, bu maça önemli anlamlar yüklemişti. Avustralya'yı da yenmeleri durumunda olası bir Arjantin mağlubiyeti yaşayacak Sırbistan'ın önünde grubu 2. bitirebilirlerdi. Sırbistan galibiyetinin moraliyle Arjantin'e son hücumda kaybeden Avustralya karşısına da favori olarak çıktılar. Ama maç beklenilenin ötesinde, çekişmeden uzak bariz bir Avustralya üstünlüğüyle sona erdi.


Açıkçası 35 sayı farkla biten bir maçın ardından ne kadar teknik analiz yapılabilir bilmiyorum. Dün Teodosic ve Krstic'ten yoksun Sırbistan karşısında izlediğimiz Almanya yoktu sahada. Ne savunmada ne de hücumda doğru adam paylaşımını yapamadılar. Avustralya dışarıdan 36 sayı buldu ki bu atışların neredeyse hepsi boş atışlardı. Yaptıkları her hücumda mutlaka bir adamlarını boşa çıkarmayı başardılar. Andersen'in kaçırdığı boş üçlükler olmasa Avustralya sayılarının yarıdan fazlası dışarıdan olabilirdi. İlk 3,5 dakika sayı bulamayan Avustralya önce 10-0'lık bir seri yakaladı, sonra da ilk periyodu 19-7 önde bitirdi. Hamann'ın Mills karşısındaki etkisizliğine ikinci periyotta kısa bir süreliğine Gunther'le çözüm bulmaya çalıştılar ama fark daha da açıldı. Pota altında Jagla Maric ve Andersen karşısında tamamen çaresiz kalması, diğer skor opsiyonu Greene de 8de 0 gibi berbat yüzdeyle oynaması sonucu devre de 38-20 bitti. Yenilginin kaçınılmaz olduğunu gören Dirk Bauermann ikinci devreye as oyuncularını dinlendirerek başlaması sonrası Avustralya biraz hız keser derken, vitesi daha da yükselttiler ve farkı 31 sayıya çıkararak 62-31'le son periyoda girdiler. Son periyotta Mills, Andersen, Nielsen gibi oyuncularını dinlendirerek maçı 35 sayı farkla 78-43 kazandılar.


Dün Arjantin'e sadece 2 sayıyla kaybetmek Avustralya'nın moralini bozmaktan çok onları daha da hırslandırmış. Şimdi bu moralle Sırbistan karşısına çıkacaklar ama Krstic ve Teodosic'in ilk 5'e yerleşeceği bir Sırbistan'a karşı fazla şansları yok. Son ana kadar kopmayan Arjantin maçı ve 2 uzatmaya giden Sırbistan maçları Almanya'yı tamamen bitirmiş. Bu yenilgiyle hem Sırbistan maçıyla kazandıkları tüm avantajı kaybettiler hem de olası bir galibiyet eşitliğinde averaj olarak geriye düştüler...

Fotoğraflar Sporx ve Fiba.com'dan

0 yorum

Yorum Gönder