TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG



Galibiyeti ve oynadığımız basketbolu övenler olacaktır. Milliyetçi duygularınıza hitap eden birçok yazı okuyacaksınız. Ben bu gece gölgede kalanlara bakmak istedim. Porto Riko ve Çin maçlarından birini kazanırsak bu bizi grup lideri yapacak. Buradan sonra önümüze gelecek ilk takım Yeni Zelanda, çeyrek final içinse büyük olasılıkla Breziya olacak. Y. Zelanda'yı sorunsuz geçeriz ama sonrasında Brezilya sıkıntı yaratacakdır bize.

Bugünden başlayıp, konuyu geleceğe bağlayalım. Gecenin özeti iki isimden ibaret. Öncelikle Ersan, 26 sayı 5 ribaund ve 6/6 üç sayı isabeti. Özel gecelerden birini yaşadı kesinlikle Ersan. Takımın geriye kalanı ise üç sayılık atışlarda 6-19 isabet bulabildi. Hemen ardında Kerem Tunceri'yi de es geçmemek lazım. O olmadığında doğaçlama oynadık. Şans bizim yanımızda oldu da fazla sıkıntı çekmedik.


Oyunun kilit istatistiği ise Yunan oyuncuların kullandıkları 3 sayılık atışlardı. 33 denemede sadece 10 isabet bulabildiler. 10 taneden ikisi de Bourousis'den geldiğini hatırlatalım. Kısaca Yunanistan'ın guardları gece boyunca döküldüler. Spanoulis 1/5, Diamantidis 2/5, Calathes 0/3 ve en çok riske ettiğimiz adam olan Fotsis 1/4. Yunan coach Kazluskas'da çok yardımcı oldu bize sağolsun. İlk iki maç ve ABD hazırlık karşılaşmasının en iyi oyuncusu Tsartsaris'i 13 dakika, Yunanistan'ın Ersan'ı olabilecek Kaimakoglu'nu 9 dakika kullandı. Kaimakoglu 9 dakikada 2/2 üçlük kullanmıştı oysa.

Sözün özü kötü bir gününde yakaladığımız Yunanistan'ı zorlanmadan geçtik. Maç boyu hakem ağlamalarını dinledik, maç sonu dağ başını duman almışla coştuk. İyiyiz güzeliz ama yeterli değiliz. Hidayet'i devreye sokamıyoruz. Kerem yokken organize olamıyoruz. Sırtımızı alan savunmasına dayamış durumdayız.


Muhtemel çeyrek final eşleşmemiz Brezilya karşısında bu kadar uzun süre alan savunması yapmak sonumuzu hazırlar. Machado, Vinicius, Huertas ve Barbosa gibi etkili şutörleri ve bugüne kadar en önemli kozumuz olan hareketleri uzunlarımızın başını ağrıtacak Splitter ve Varejao sahipler.Onlarında sıkıntıları var tabii ki. Ama biz Avrupa Şampiyonası'ndaki gibi gruplarda havaya girip, eleme maçından boynu bükük ayrılmayalım. İçinizi biraz kararttım biliyorum ama madalya bu maçtan geçecek büyük ihtimalle. Eğer Brezilya'yı atlatırsak yarı final de gelecek takım Arjantin, Litvanya-Fransa galibi, Yunanistan-Rusya galibi ve Hırvatistan dörtlüsünden ayakta kalan olacak.

Benim aklıma takıldı finale giden yolu incelerken siz olsanız grubu birinci mi bitirmek isterdiniz yoksa ikinci olup; Arjantin, Litvanya-Fransa, Hırvatistan'ın arasına mı dalardınız. Fransa gözümü korkutsa da benim tercihim Brezilya ile çeyrek yerine yarı final oynamak olurdu.

1 Yorum

  1. ikinci olursak ikinci turdaki muhtemel rakibimiz ispanya olacak bunu da gözardı etmemek lazım tabi.

     

Yorum Gönder