TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

New Haven Revolutions

Cengiz Bahadır Özdemir 29 Ağustos 2010

Başrolde Caroline Wozniacki'nin oynadığı bir film aslında. 2008 ve 2009 yıllarında gösterime girmişti. 2010 yılındaki versiyonu da çekildi. Bu seferki biraz daha zor oldu ama elde edilen sonuç yeterliydi. Wozniacki, US Open Series içerisindeki son turnuva olan New Haven finalinde, Nadia Petrova'yı 6-3, 3-6 ve 6-3'lük setlerle geçerek şampiyon oldu. Serideki ikinci şampiyonluğuna ulaşan Danimarkalı raket, US Open öncesi şampiyonluk mesajını vermiş oldu.

İlk sette dikkat çekici ve zevkli bir mücadele vardı. Petrova, sadece ikinci oyunda üç ace atmıştı. Yedi kere beraberliğe giden oyunu Petrova kazandı. Altıncı oyunda servis kırmayı başaran Wozniacki alıştığımız çapraz toplarla kolayca sayılar buluyordu. Özellikle Petrova'nın backhandlerini zorlamasıyla rakibinin moralini de bozuyordu. Ancak Petrova'nın da silahı vardı. File önünde, ikinci oyunda gösterdiği etkinlik dikkatlerden kaçmadı. Ancak tüm sete bunu yaymakta zorlandı. Topu servise sokma oranında %70-%53'lük bir fark oluşunca seti Wozniacki'nin alması da kaçınılmazdı. Seti 6-3 kazanan Wozniacki büyük bir avantaj elde etti. Petrova'nın altı ace.ine karşılık 22 basit hatası vardı. Yine karşılama sayılarındaki oranı sadece %27'de kalmıştı. Bu oran Wozniacki'de %64'tü.
İkinci set Wozniacki'nin servis kırmasıyla başladı. Dördüncü oyunda da Petrova servis kırdı. Sonraki oyunda Wozniacki servis kırsa da, altıncı oyunda da servis kırmayı başaran Petrova seti 3-3'e getirdi. Petrova'da gözle görünür bir değişme meydana gelmişti. Daha moralli ve daha istekliydi. Kötü servis kullanmaya devam ediyordu ama ikinci servislerinden sayı almayı başarıyordu. Wozniacki'nin oyundan kopmaya başlamasıyla Rus raket oyundaki kontrolü ele aldı. Bir servis daha kıran Petrova bu seti 6-3 kazanarak maçı 1-1'e getirdi. İki raketin de servislerindeki düşük yüzde ise dikkat çekiciydi.
Üçüncü set tam anlamıyla kıran kırana geçti. Karşılıklı olarak iki oyuncu da servis kırıyordu. İkinci oyundan sonra Petrova sırtından bir rahatsızlık geçirdi ve mola aldı. Ancak geri döndüğünde gayet başarılı bir şekilde oyununu devam ettirdi. Altıncı oyunda Petrova kullandığı dört serviste de ace attı. Bu durum, hem Wozniacki'nin oyundaki konsantrasyon kaybını hem de Petrova'nın ne kadar hırslı olduğunu gösteriyordu. Ancak Wozniacki, rakibinin daha sonraki oyunlarda kötü servis kullanmasını avantaja çevirdi. Petrova çok fazla çift hata yapmaya başlayınca oyundan düştü. Wozniacki son bir hamleyle rakibinin servisini kırdı ve seti 6-3, maçı da 2-1 kazanarak şampiyon oldu. Artık Danimarkalı raket hünerlerini US Open'da sergilemeli. Çizgi gerisindeki etkinliğini file önüne de taşırsa, turnuvanın durdurulamaz ismi olur.

0 yorum

Yorum Gönder