TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Ibrahimovic Milan'da

Kadir Ar 29 Ağustos 2010 ,


Dünya Basketbol Şampiyonası'nın açılış gününde spor gündeminin zirvesine ancak bu büyüklükte bir haber oturabilirdi. Ibrahimovic kiralık olarak bu sezon Milan forması giyecek. Resmi sitelerinde yukarıda gördüğünüz süslü duyuruyla açıkladılar transferi. Ayrıca Milan, sezon sonunda 24 milyon avro ödeyerek transfer etme opsiyonuna da sahip.

Milan'ın Ibra'ya ilgisi son 10 gündür ortaya çıkmış bir durum değil. İtalya'da sezonun geç açılmasını da fırsat bilerek, yaz boyunca ağır ağır bu harekatı yürüttüler. Barcelona da City'den gelecek bir teklif bekleyerek, satılık değil söylemleriyle geçirdi tüm yazı. Mancini, iki eski öğrencisinden gamsız Ibrahimovic yerine, iyi yönetildiğinde büyük işler yapabilecek Balotelli'yi tercih edince Barcelona Milan'ın teklifini kabul etmek zorunda kaldı. Ibrahimovic-Pato ikilisi menajerlik oyunlarında bile bir araya getirilmesi çok zor iki oyuncu. Milan'ın çok iyi bir transfer yaptığı aşikar. Bu transfer sonrası Huntelaar'ın da transfer sezonu bitmeden 14 milyon avroya Schalke'ye satılacağı konuşuluyor. Ibrahimovic'i alırken Eto'o'dan vazgeçen Barca'nın Villa transferi sonrası 13 milyon avro kontratlı Ibra'yla devam etmesi beklenemezdi. Hem de bu kadar nakte sıkıştıkları bir dönemde. Sadece 1 yıl kalan Chygrinsky transferinde 10 milyon avro zarar eden Barca, Ibra'dan da yaklaşık 22 milyon avro+Samuel Eto'o gibi muazzam bir zararı defterine yazdı. Ama "parasının tamamının ödeyecekler, bir de satın alırlarsa 60 milyon avroluk bir yükten kurtulacağız" tarzı bir açıklama yayınlayarak kendilerini avutuyorlar. David Villa'nın 4-3-3'ün ilerisinde solda oynayıp Ibra'nın merkez forvet olacağını düşünen güruhla beraber koskoca Barcelona'nın B plansızlığına ses çıkarmayan güruha da selam ederek sözü alternatif Huntelaar haberleri için spor medyamıza bırakıyorum...

"Robinho transferinde mutlu sona ulaşamayan Beşiktaş, Huntelaar'ın peşinde. Ibrahimovic'in gelmesiyle Milan'dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Hollandalı yıldız için nabız yoklayan yönetim, aldığı olumlu cevap sonrası harekete geçti. Robinho transferinin yatmasıyla hayal kırıklığı yaşayan taraftarın gönlünü almak isteyen Başkan Demirören ve Serdar Adalı'nın, yarın Milano'ya giderek transferi bitirmeyi planladıkları öğrenildi."


"Karpaty şoku ve taraftarın istifa protestolarıyla sallantıda olan Galatasaray yönetimi Huntelaar'ı bitiriyor. Baros'un sakatlık problemi ve Mehmet Batdal'ın alternatif olmaktan uzak görüntüsü yüzünden bir forvet takviyesi düşünen Galatasaray, gözünü Huntelaar'a dikti. Rijkaard'ın da "Tam aradığım oyuncu, onu alırsak kesin şampiyon oluruz" sözleriyle onay verdiği Hollandalı yıldız için, İtalyan kulübüyle iyi ilişkiler içerisindeki Fatih Terim de devreye sokulacak. Başkan Adnan Polat'ın bu transfer için Adnan Sezgin'e tam yetki verdiği ve Huntelaar transferiyle taraftarın tepkisine son vermek istediği bildirildi."   

0 yorum

Yorum Gönder