TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Amerika Açık'a Genel Bakış

Cengiz Bahadır Özdemir 30 Ağustos 2010 ,

Amerika Açık bugün itibariyle başlıyor. Eşleşmeler belli oldu. Eşleşmelere bakmadan evvel, bu seneki Grand Slam tablosuna bakmakta fayda var. Erkeklerde Rafael Nadal iki Grand Slam (Roland Garros-Wimbledon) kazanarak bu seneye damgasını vuran isimlerdendi. En büyük rakibi Roger Federer ise Avustralya Açık'ı kazanabildi. Üç numaralı seri başı Djokovic bu sene istediği başarıları elde edemedi. İki GS'de (Avustralya-Roland Garros) çeyrek final gören Sırp raket, Wimbledon yarı finalinde Tomas Berdych'e yenilmekten kurtulamamıştı. Bu sene tek şampiyonluğu var. Onun için zorlu bir turnuva olacak. Dört numaralı seri başı Andy Murray ise Avustralya Açık'taki finali kaybettikten sonra Roland Garros'ta dördüncü turda veda etmişti. Wimbledon'da ise Rafael Nadal'a yarı finalde boyun eğdi.
Kadınlara baktığımızda, Serena Williams'ın bu turnuvada oynayamayacağını görüyoruz. Avustralya ve Wimbledon şampiyonunun bu turnuvada yer alamayacak olması büyük kayıp elbette. Öte yandan gümbür gümbür gelen Caroline Wozniacki var. Bu sene beş final oynayan ve bunlardan dördünü kazanan Danimarkalı raket, geçen sene finalde kaybettiği Amerika Açık'ı bu sene kazanmak istiyor. Avustralya Açık ve Wimbledon'da dördüncü turda elenen, Roland Garros'ta ise çeyrek finalde kaybeden Wozniacki şu anda en formda tenisçilerden. Kim Clijsters ise iki numaralı seri başı olarak burada mücadele edecek. Sakatlıktan döndükten sonra çok iyi işlere imza atan Belçikalı'nın bu sene iki şampiyonluğu bulunmakta. Daha evvelden iki kez Amerika Açık'ı kazanan Clijsters'in bu seneki GS'leri çok da parlak değil. Avustralya Açık'ta üçüncü turu gören tecrübeli raket, Roland Garros'ta mücadele edememişti. Wimbledon'da ise Zvonareva'ya çeyrek finalde yenilerek elenmişti. Venus Williams, bu senenin suskun ismi. Avustralya ve Wimbledon'da çeyrek final gördü. Roland Garros'ta ise dördüncü turda elendi. Uzun zamandır maç yapmıyor. Daha önceden iki kere kazandığı Amerika Açık'ta eski hırsıyla mücadele etmesi beklenecektir.
Sıra geldi eşleşmelere. Önce erkeklere bakalım. Rafael Nadal birinci turda Rus Gabashvili ile karşılaşacak. Bu gruptaki diğer seri başı isimlerden Verdasco, Ljubicic, Gulbis ve Nalbandian rakiplerini yenerek üst turları kovalayacaklar. Indian Wells'in galibi Ljubicic ve Washington'daki turnuvanın şampiyonu Nalbandian'ın şansları daha yüksek. Bu iki raketin dördüncü tura çıkması bekleniyor. Ancak Nadal'a karşı şanslarının çok fazla olduğunu söylemek zor.
İkinci gruba baktığımızda Andy Murray tüm ihtişamıyla orada duruyor. İlk turdaki rakibi Slovak Lukas Lacko olacak. Diğer önemli isimler Berdych, Isner, Youzhny ve benim sempatimi kazanmış olan çılgın raket Almagro olacak.Wimbledon ve Miami Açık finalisti Berdych dördüncü tura kadar rahat çıkar. Isner ve Youznhy'nin yolları erkenden kesişecek gibi gözüküyor. Almagro'nun ikinci turda Garcia-Lopez ile karşılaşması bekleniyor ki bu maç epey zorlu olacak. Onu geçse bile bu senenin formda isimlerinden Sam Querrey karşısında şansı az görünüyor.
Üçüncü grupta Djokovic, Roddick, Davydenko ve Baghatis gibi birbirinden önemli isimleri görüyoruz. Son zamanlardaki düşüşüne burada son vermek isteyen Djokovic'in dördüncü tura kadar rahat bir şekilde ilerlemesini bekliyorum. İlk turdaki rakibi ise Sırp Viktor Troicki olacak. Davydenko ve Roddick de dördüncü tura kadar çıkacak isimler olacaklar. Burada Baghatis-Fish eşleşmesi ilginç olacak. Bir sürpriz yaşanmadığı takdirde bu ikili üçüncü turda karşılaşacaklar. Kazanan Djokovic'in rakibi olacak.
Dördüncü grupta Federer ve Söderling öne çıkan isimler. Federer'in ilk rakibi Arjantinli Brian Dabul. Federer'in üçüncü turdaki muhtemel rakiplerinden Hewitt önemli bir isim ama yıllardır büyük bir başarısı yok. Söderling'in form durumu çok iyi değil. Bu sene beş finale çıktı ve iki kez şampiyon olabildi. Onun durumu çok iyi değil. Üçüncü veya dördüncü turda elenmesi sürpriz olmayacak. Bu grupta bir başka öne çıkan isim Cilic. O da çok umut vermese de Avustralya Açık'ta yaptığı gibi bir sürprize imza atabilir.
Gelelim kadınlara. İlk grupta Wozniacki-Na Li-Kuznetsova öne çıkan isimler. Wozniacki'nin üçüncü turdaki rakibinin Safarova olması bekleniyor. Almanya'daki Porsche Grand Prix'de Wozniacki, ikinci turda Safarova'ya yenilmişti. Burada üçüncü turu geçse bile bu sefer de Sharapova veya Rezai kendisinin rakibi olacak. Danimarkalı'nın işiş zor. Na Li üçüncü tura kadar çıkacaktır. Ancak dördüncü turdaki rakibi muhtemelen Kuznetsova olacak. Buradaki çekişme önemli. Zevkli bir mücadele olacaktır.
İkinci grupta Jankovic-Zvonareva-Radwanska üçlüsü görülüyor. Jankovic'in düşüşte olduğu biliniyor. Üçüncü veya dördüncü tura kadar çıkacağını düşünüyorum. Ancak sonrası zor. Zvonareva ve Radwanska ise dördüncü turda karşı karşıya gelebilecek iki rakip olarak gözüküyor. Eğer bir sürpriz yaşanmazsa güzel bir dördüncü tur mücadelesi bizleri bekliyor.
Üçüncü grupta Roland Garros şampiyonu Schiavone, düşüşteki yıldız Venus Williams ve bu sene üç finalde mücadelesi vermiş Azarenka dikkat çeken isimler. Schiavone, kazandığı büyük başarıdan sonra formunu koruyamadı. Birinci ve ikinci turları rahatlıkla geçip üçüncü tura kalacaktır. Buradan sonrası ise soru işareti. Ancak üçüncü turu geçse bile dördüncü turda karşısına Azarenka çıkacaktır. Burada fazla şans vermiyorum. Tabi bu durumu, Azarenka'nın üçüncü turda Pavlyuchenkova'yı geçeceğini düşünerek söylüyorum. Pavlyuchenkova, bu sene Meksika ve Türkiye'de zafer kazandı ancak GS'lerde üçüncü tur sonrasını göremedi. Williams ise üç turu rahatlıkla geçecek gibi duruyor. Dördüncü turda karşısına muhtemelen Pennetta çıkacaktır. Bu sene formda diyebileceğimiz Fransız raketin tek eksiği, GS'lerde çok ileri gidememiş olması. Yine de güzel bir maç bizleri bekliyor olacak.
Dördüncü grupta Clijsters, Stosur ve Dementieva var. Clijsters'in çeyrek finale kadar rahat gidecek gibi duruyor. Dördüncü turda muhtemelen Bartoli ile oynayacak. O maç tek zorlanacağı yer olacaktır ama bence geçecektir. Stosur ise dördüncü turda Dementieva ile eşleşecek gibi. Oraya kadar iki raketi de zorlayacak isim göremiyorum. Buradaki ilk tur mücadelesinden olan Safina-Hantuchova maçı da dikkat çekici maçlardan. Sürpriz olabilir.

Neticede Amerika Açık'ta bu sene oldukça iddialı maçlar izleyeceğiz. Erkeklerde Federer-Nadal'ın yanında Murray de finale kalması muhtemel isimlerden. Kadınlarda ise Wozniacki ve formda bir Clisjters final oynayacak durumda. GS tecrübesi olan Williams ile iki Rus raket, Kuznetsova ve Sharapova diğer iddialı isimlerden olacak.

0 yorum

Yorum Gönder