TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Premier Lig Takım Listeleri

Adsız 2 Eylül 2010 ,


Premier Lig’de bu sezondan itibaren başlayacak olan yeni kadro kuralları doğrultusunda, takımlar için 25 kişilik resmi listeleri bildirme süresi dün doldu. 31 Ağustos’ta kapanan yaz transfer döneminin ardından, takımların listelerin son halini bildirmeleri için 1 günleri vardı.

Takım listelerinden önce kısaca yeni kurallara bir bakalım:

- Tüm Premier Lig takımları 1 Eylül saat 17.00’a kadar 25 kişilik listeleri bildirmek zorundalar.

- Takımların 25 kişilik oyuncu listelerinde 8 tane "home-grown" diye tabir edilen oyuncu bulunmak zorunda. Bir oyuncunun home-grown statüsünde olabilmesi için, 21 yaşını doldurmadan (ya da doldurduğu sezon bitene kadar) İngiltere ya da Galler Futbol Federasyonu’na bağlı bir kulüpte toplam 36 ay futbol oynaması gerekiyor. Ayrıca bu oyuncular İngiliz vatandaşı olmak zorunda değiller.

- Kulüpler 25 kişilik oyuncu listelerindeki futbolcuların dışında, sınırsız sayıda 21 yaş altı oyuncu kullanmakta serbestler. Federasyon 21 yaş altı oyuncuları belirlerken “İçinde bulunulan sezonun 1 Ocak gününe kadar 21 yaşını doldurmamış oyuncular” ifadesini kullanıyor. 2010/11 sezonu için 21 yaş altı kabul edilecek oyuncular, 1 Ocak 1989 ve sonrasında doğan futbolcular.

Bu 21 yaş altı oyunculardan sınırsız faydalanabilme maddesi sayesinde, Manchester City’nin kadrosuna kattığı Mario Balotelli 20 yaşında olduğu için 25 kişilik listeye eklenmedi, ancak oynayabilecek.

Yine aynı şekilde Arsenal sadece 20 oyunculuk bir liste bildirdi. Ancak federasyona gönderdiği 21 yaş altı oyuncu listesinde, Theo Walcott, Mark Randall, Armand Traore ve Jack Wilshere’ın da dahil olduğu tam 56 oyuncu mevcut.

- Takımlar mevcut listeler üzerinde sadece transfer dönemlerinde değişiklik yapabilecekler. Bu kural sadece kaleci sakatlıkları durumunda, federasyonun izni ile esnetilebilecek. Ayrıca takımların transfer döneminde istedikleri kadar değişiklik yapma hakları var.

- 25 kişilik listeler sadece Premier Lig için geçerli. Listenin dışında kalan oyuncular Federasyon Kupası, Lig Kupası ve Avrupa’da oynayabilecekler.

- 25 kişilik listeden liglerdeki herhangi bir takıma kiralanan oyuncular bir başka oyuncuyla değiştirilemezler. Ancak tekrar kulüplerine döndüklerinde oynayabilirler.

-Kadrosunda 8 tane home-grown statüsünde oyuncu bulunmayan kulüpler, ne kadar eksikleri varsa, toplamda da o kadar eksik bir liste bildiriyorlar. Yani 7 tane home-grown oyuncusu bulunan bir kulüp, ancak 24 kişilik bir liste sunabiliyor.

Takımların 25 kişilik oyuncu listelerine baktığımızda ilk göze çarpanlardan biri Manchester United’da uzun zamandır sakatlıklarla boğuşan Owen Hargraves’in listeye girmesi. Ancak yine Hargraves gibi sakatlık problemi olan Jonethan Woodgate ise, Rafael van der Vaart’ın da katılımıyla genişleyen Tottenham kadrosunda kendine yer bulamadı. Yine Wolves’da Kasım 2009’dan beri sakatlık sabebiyle forma bulamayan ve yeni yeni iyileşmeye başlayan Michael Kightly de listeye giremezken, oyuncunun kiralanması bekleniyor. Aynı şekilde West Bromwich’de sezonun ilk yarısında oynayabilecek 25 kişiden biri olamayan Luke Moore’un da başka bir takıma kiralanması bekleniyor.

Tüm takımların 25 kişilik kadrolarına ve 21 yaş altı oyuncu listelerine şuradan bakabilirsiniz.

0 yorum

Yorum Gönder