TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Kaybeden Yok

Atilla Nesipoğlu 29 Ağustos 2010 ,


Ntvspor'un anlam veremediğim bir şekilde yayınlamayı tercih etmediği maçlardan biri olan (diğeri Fransa-İspanya) Almanya-Arjantin maçı link peşinde koşturmama fazlası ile değdi. NBA yıldızlarından yoksun Almanya, turnuvanın favorilerinden Arjantin'e maç sonuna kadar sıkıntılı anlar yaşattı. Maç boyu geri adım atmadılar, agresiflikleri gerçekten de etkileyici boyuttaydı.

Bunları zaten bekliyorduk Bauermann'ın takımından. Bu gecenin ekstrası %46 ile şut atmalarıydı. Üç sayılık atışlarda da %47'lik bir oran yakaladılar. Bu sayıları 17 asist üzerinden buldular. Ribaundlarda da Arjantin'e 36'ya 29, (hücum ribaundlarında 7-5) bloklarda da 3'e 2 üstünlük Almanya'daydı.

Madem her alanda Arjantin'in önündeler neden kaybetti Almanya. Kafa kafaya giden maçta anahtar istatistik top kayıpları oldu. Arjantin 11 top kaybı yaparken Almanya 18 top kaybı yaptı. Maçın kırılma anlarında Arjantin topu Delfino'ya verirken Almanya kime vereceğini bulamadı. Maç sonunu yıldızları ile iyi oynayan Arjantin, şampiyonanın ilk gününde kaza yaşamadan atlatmayı başardı bu sayede.

Kazanarak başlamaları sorunlarını gölgede bırakmasın Arjantinliler'in. Savunma sertliğini yükseltemediler. Nocioni'nin yokluğunu kapatamadılar. Kenardan sayı katkısı bir türlü gelmedi.. Bütün skor yükü Delfino ve Scola'ya yıkılırken, topu taşımakta Prigioni'ye bırakıldı. Yaş ortalaması 30 olan bu üç basketbolcu sahada 34 dakika kaldı. İlerleyen turlarda da bu böyle devam ederse, eleme maçlarında rakiplerinin sertliğine dayanabileceklerini düşünmüyorum.

Almanya'ya gelecek olursak, umarım bu sadece ilk gün motivasyonu değildir. Bir sonraki maç Sırbistan'la. Olası bir mağlubiyet gözüküyor ama sonrası için fazlaca umut verdiler. Avustralya karşısında bir galibiyet alabilirlerse Angola ve Lübnan'ı da geçebilirler. Zorlu bir fikstüre sahipler. Onları ve kenarda bu yapının mimarı Bauermann'ı izlemek keyifli olacak. Son sözüm Jagla'ya. Dışardan iyi atıyor ama içeriden de biraz sayı üretebilirse, ülkesi adına fark yaratabilir.

Maçın Oyuncusu: 
Carlos Delfino: 27 sayı 8 ribaund 2 asist ile maçı tamamladı. Kritik anlarda hep sorumluluk aldı. Maç sonu kullandığı serbest atışlarda hata yapmadı ve takımını galibiyete taşıdı. En büyük artısı bu kadar topla oynadığı bir karşılaşmayı top kaybı yapmadan bitirdi.

0 yorum

Yorum Gönder