TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Joseph Yobo Fenerbahçe'de

Serhat Gürcan Gündüz 1 Eylül 2010 ,



Aykut Kocaman'ın Manisaspor maçı sonrası yapmış olduğu basın toplantısı Fenerbahçe camiasında bir heyecan, bir hareketlenme yaşatmıştı. Herkes telefonlara sarıldı, "kimi alıyoruz abi?" diye sorular sorulmaya başlandı. Ortaya ilk düşen isim Moustapha Bayal Sall oldu. Hatta öyle ki, 31 Ağustos 2010 tarihinin ilk saatlerinde Fenerbahçe'li yöneticiler halen bu ismin peşindeydi. Tam olarak detayını bilmesekte, Fenerbahçe rotasını Sall'dan Yobo'ya çevirdi. Sonunda kiralık olarak (satın alma opsiyonu Fenerbahçe'de)anlaşmaya varıldı.

Fenerbahçe'nin ihtiyacı olan bir transferdi. Savunma hattında Bilica olduğu için istediği orta sahayı kuramıyordu Aykut Kocaman. Bakalım bundan sonra Emre - Mehmet ikilisini göbekte birlikte oynatacak mı?

Yobo ise, Lugano kadar olmasa da mücadeleci bir oyuncu. Bilica'dan daha hızlı ve ayakları daha çabuk. Savunma bilgisi sayesinde, rakip takımın hücumunu okuyup, doğru zamanda, doğru yerlerde kademeye girebiliyor. Topu oyuna sokma konusunda Lugano'dan ne artısı nede eksisi var. Ayrıca hava toplarında da oldukça etkili. Henüz konuşmak için erken fakat Uche - Högh ikilisi gibi bir ikilisi daha oldu Fenerbahçe'nin, Lugano ve Yobo.

0 yorum

Yorum Gönder