TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Mini, Hazır Kıta

Cengiz Bahadır Özdemir 3 Eylül 2010 ,

Önümüzdeki sezon itibariyle yarışlara başlayacak olan Mini'de pilot tercihleri de yavaş yavaş belli olmaya başlıyor. Kesinleşen ilk isim Kris Meeke olarak açıklandı. IRC'de, Peugeot UK takımı adına yarışan genç Britanyalı, geçen sene IRC şampiyonluğunu elde etmişti. Prodrive başkanı David Richards'ın açıklamasına göre, Meeke ile anlaşma yapıldı ve önümüzdeki seneden itibaren yarışmaya başlayacak. Meeke ise bu sene IRC'de devam ettiğini söyleyerek olaya politik bir açıdan yaklaşıyor.

Onun dışında konuşulan ilk isim Per Gunnar Andersson. 2004 ve 2007 yıllarında Junior WRC'yi kazanan İsveçli pilot, 2008 yılından beri düzenli olarak ralli şampiyonasında yarışmıyor. Son olarak Suzuki'de yarışan ve fena olmayan bir yerde şampiyonayı tamamlayan İsveçli pilot, bu sene Stobart Ford ile Bulgaristan Rallisi'nde yarıştı. Kendisinin de Mini'de düzenli olarak yarışmaktan keyif alacağına dair açıklamaları var.
Bir başka isim Marcus Gronholm. İki kez dünya şampiyonu olmuş tecrübeli Finli'nin, önümüzdeki haftadan itibaren Mini'yi test edeceğin açıklandı. Henüz kendisiyle ilgili gerçekleşmiş bir görüşme yok. Ancak Mini'ye yakın kaynakların söyledikleri, Gronholm gibi bir şampiyonla çalışmanın Mini için büyük bir prestij kazancı olacağı yönünde.

0 yorum

Yorum Gönder