TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

İyi Başladık

Onur Güler 4 Eylül 2010 ,

Karşılaşma başladığı sıralarda iddaa bayisindeydim. Maçı anlatan abimiz ilk 11'i saymaya başladığı sırada oradaki Fenerbahçe taraftarı olduğunu düşündüğüm biri, "Bu ne biçim defans ya, hepsi Galatasaraylı, Galatasaray'ın ne halde olduğunu görüyoruz. Trabzonlu Egemen nerede?, Bursalı Ömer nerede? daha kadroda bile yoklar!" diye söylenmeye başladı. Bu çıkış karşısında Ömer Erdoğan'ın ilk 11'de oynadığının, hatta kadroda olduğunun farkında olmayan ve milli takıma tuttuğu kulüp açısından bakan bir adamla muhatap olmak istemedim. Sonra bir başkasının bunu hatırlatması üzerine adamın yüz ifadesi ülke genelinin milli takıma nasıl baktığının göstergesiydi. Neyse bu başka bir mevzu.

Maça dönecek olursak, hem yeni teknik patron Hiddink'in ilk resmi karşılaşması olması hem de Avrupa Şampiyonası elemelerinin ilk mücadelesi olması nedeniyle 3 puan almamız önemliydi. İlk karşılaşma olması nedeniyle rakip istekli ve hırslıydı. Ancak silahları sınırlı olduğu için oyunu sertlikle dengelemeye çalıştılar. Emre Belözoğlu hafif bir sakatlık geçirse de eksik vermememiz büyük şanstı. Çoğunluğu sakatlıktan yeni çıkmış ve formsuz oyuncular ile sahaya çıkan A Milliler, Ömer'in kafa vuruşuna Arda'nın çizgide dokunuşu ve Hamit'in olağanüstü vuruşu ile ard arda gelen 2 golle rakibi çözdü. Son çeyrekte Nihat'ın kaydettiği gol skoru belirledi. Oyunu Belçika maçının ardından değerlendirmek daha doğru. Çünkü rakip oldukça düşük bir kalibrede olan bir ekip.

Salı akşamı gruptaki gerçek rakibimiz ile oynayacağız. Belçika karşısında daha kontrollü ve soğukkanlı oynamalıyız. Genç, yıldız potansiyeli olan ve Avrupa'nın büyük liglerinde top koşturan isimlerden kurulu kadrosu ile yeni bir yapılanmaya giden Belçika karşısında işimiz bu kadar kolay olmayacak.

0 yorum

Yorum Gönder