TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

İlk Turun Ardından

Cengiz Bahadır Özdemir 2 Eylül 2010 ,

Amerika Açık'ta ilk tur maçları sona erdi. Daha doğrusu, kadınlarda sona erdi. Ben bu yazıyı yazdığım sırada erkeklerde maçlar daha devam ediyordu. Ancak Isner ve Youzhny'nin maçları dışında turnuvayı etkileyen maçlar olmadığı için değerlendirmeye almadım. Daha sonra tekrar inceleriz. İlk turun ardından erkeklerde sürprizler vardı. İlk gruptaki seri başı isimlerden Nadal, Almagro, Ferrer ve Nalbandian ikinci tura çıktılar. Tek fireyi Ljubicic verdi. Indian Wells şampiyonunun formundaki düşüş devam ediyor. ABD'li Harrison karşısında kötü servis atıp fazla basit hata yapması, ilk turdan elenmesine neden oldu.
İkinci gruptaki seri başlarından Murray ve Almagro yollarına devam ederken, Berdych'in elenmesi büyük sürpriz oldu. Başa baş giden üç set sonunda Çek raketin elenmesi işleri karıştıracaktır. Üçüncü grupta Roddick ve Djokovic (zor da olsa) ikinci tura yükseldi. Ancak Baghatis'in beş set sonunda yenilmiş olması önemli bir sürprizdi. 22 ace attığı maçı kaybetmek, Rum raket için üzücü olmalı. Dördüncü grupta Federer, Söderling, Melzer yollarına devam ederlerken, Hewitt beş set sonunda rakibine yenilmekten kurtulamadı. Rakibinin basit hata sayısının 65 olduğunu belirtmek isterim. Ancak winnerlarda 72-40'lık bir üstünlüğü varmış.
Kadınlarda ilk tur maçlarında, ilk grupta yer alan Wozniacki, Rezai ve Sharapova yollarına devam ederlerken, Safarova ilk turdan turnuvaya veda etti. İkinci grupta ise Jankovic, Zvonareva ve Radwanska ikinci tura yükselen isimler oldular. Jankovic'in çok zorlandığı dikkatlerden kaçmadı. Üçüncü grupta Schiavone, Williams, Azarenka gibi isimler ikinci tura çıktılar. Burada sürpriz yaşanmadı. Dördüncü grupta Stosur zorla da olsa kazanmayı bildi. Clijsters ve Dementieva ise kolay maçlar çıkardılar.
Kadınlarda ikinci tur maçlarının bazıları da oynandı. Schiavone, vatandaşını iki setlik bir oyunla geçti. Williams, ilk setinde zorlandığı maçı iki setle kazandı. Hantuchova çok zorlandı ama üçüncü tura çıktı. Rakibiyse vatandaşı Dementieva olacak. Bartoli, vatandaşı Razzano'ya iki setle yenildi. Rakibiyse, eski günlerine geri dönen Ana Ivanovic olacak. Günün en üzücü haberiyse Viktoria Azarenka'dan geldi. Arjantinli Dulko karşısında ilk sette 5-1 gerideyken bayıldı. Hasteneye kaldırıldıktan sonra yapılan açıklamalarda basit bir baş dönmesi olmadığı ve maçtan çekilmesinin zorunlu olduğu yönündeydi. Belaruslu'ya twitter hesabından geçmiş olsun dileklerimi gönderdim. Umarım en kısa zamanda toparlanır.

0 yorum

Yorum Gönder