TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Hangi Insua?

Onur Saygın 31 Ağustos 2010 ,



Gece Insua Galatasaray'a geliyormuş dediklerinde aklıma ilk gelen ''adam daha yeni Bursaspor'la sözleşme imzalamadı mı?'' oldu. Yıllardır her transfer döneminde en az bir adet Insua dedikosu çıkıyordu zaten. Ama bu sefer pek dedikodu olarak kalmadı. En azından Insua'nın uçağı bu sefer İstanbul'a indi.

Hakan Balta'nın Galatasaray ile sözleşme imzaladığından beri sahip olduğu umursamaz ifadesi son 1.5 sezondur süregelen formsuzluğu ile birleşince iyice çekilmez bir hal almıştı. Geçen sezon başından beri Alpaslan Erdem, Uğur Uçar, Caner Erkin, Çağlar Birinci, Serkan Kurtuluş ve son Eskişehir maçında Serkan Kurtuluş'un sakatlanması sonucu Lucas Neill sol bek olarak oynatıldı. Çağlar Birinci transferinde yaşananlar dolayısıyla hiç ısınamamış biri olarak Emiliano Insua transferi olası bir ön libero transferinden daha da memnun etti beni. Sabri Sarıoğlu'nun dönüşü ile beraber uzun zaman sonra Galatasaray'ın iki beki de hücum aksiyonları içinde aktif rol alabilecek.

21 yaşında Liverpool formasıyla bir sezonda 40 maçta forma giyen bir isim için söylenecek fazla bir söz yok. Galatasaray'ın son yıllarda futbolcu CVlerinde aradığı bir özellik Premier League kariyeri olması. Pino ve Misimoviç dışında kadrosunda bulunan altı yabancı futbolcunun kariyerlerinde EPL macerası var. Sözleşme detayları günün ilerleyen saatlerinde açıklanacaktır ama kiralık veya bonservisiyle alınması pek fark yaratacak gibi durmuyor. Insua'nın kendi ifadesine göre İstanbul'a istikrar için gelecek.

Yıllar süren bekleyiş ardından Ali Sami Yen çimlerinde Galatasaray formalı bir Insua görmek garip olucaksa da takımdaki eksiklerden biri kapatılmış oldu. Fakat Karpaty Lviv maçları öncesi bu transferi gerçekleştiremeyen ve neredeyse 20 yıl sonra Avrupa Kupaları'nda Eylül ayını göremeyen bir Galatasaray'a neden oldukları için transfer komitesi eleştirilecektir.

0 yorum

Yorum Gönder