TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Aurelio Geri Döndü

Serhat Gürcan Gündüz 24 Ağustos 2010 ,



Fenerbahçe'den olaylı bir şekilde ayrılan Mehmet Aurelio, Türkiye'ye geri döndü. Fakat eski takımı Fenerbahçe'ye değil, Beşiktaş'a. 33 yaşındaki milli oyuncunun Beşiktaş ile 2 yıllık sözleşme imzalayacağı duyuruldu dün.

Fenerbahçe'den ayrılarak İspanya'nın Real Betis takımına transfer olan Mehmet Aurelio kötü bir sezonun ardından ikinci lige düşen takımı Real Betis'te kalmıştı. 1977 doğumlu oyuncu bugün imzayı atacak ve cuma günü Türkiye'ye gelecek.

Yaşı ilerlemiş olsa da Türkiye ligini tanıyan bir oyuncu olması en önemli artısı. Tabi o gittikten sonra değişen ligimizi yakından takip ettiğini biliyoruz. Bu yüzden pek yabancılık çekmeyecektir. Ayrıca Beşiktaş ligde 5 Türk oyuncu oynatmak zorunda olduğundan, bir yabancı oyuncu için daha yer açmış olacak kadrosunda. Buda yakın bir zamanda Beşiktaş'ın bir golcü daha alabileceği anlamına geliyor. Geçirdiği sakatlık, yaşının ilerlemiş olması ve Ricardinho ile yaşadığı tatsız sahneler ise onun en büyük dezavantajları. İspanya'da kullandığı Maserati marka aracının plakası bile 1881 olan, bizden biri gibi milli marşımızı okuyan Aurelio, umarız bu sıkıntıları yaşamaz.

Henüz bonservisi ve alacağı ücreti açıklanmayan Mehmet Aurelio, Ernst ile birlikte mi, yoksa genç Necip ile mi birlikte oynayacak asıl merak konusu bu. Yanlız Schuster'e orta alanda bir alternatif daha gelmesi, Ernst'i 11'den Fink'i ise kontratından edebilir.

Beşiktaş camiasına hayırlı olsun. Fakat en önemli tehlike Necip için. Türk futbolunda en çok sıkıntı yaşanan, oyuncu yetiştirmekte en zorlandığımız bölgede oynayan bu genç kardeşimiz, umarız hakkıyla kazandığı o formayı sırtından çıkartmaz. Hem milli takımın, hemde Beşiktaş'ın ileride çok şeyler kazanabileceği bir oyuncu. Aman yazık olmasın Necip'e.

6 yorum

  1. Soruyu yanlış sormuşsun bence Gürcan yaw. Ernst'le mi Necip'le mi değil de, bence ikisinin arkasında yedek bekler. Eski günlerindeki gibi form tutmadığı sürece tabii... Beşiktaş kadrosunda kesik yiyecek son 3 adamdan biri Ernst, hatta sonuncusu belki de. Ama her türlü BJK adına tam yerinde transferdir, onu da ekleyeyim.

     
  2. Bende o şekilde düşünüyorum Mustafa yalnız Robinho yada başka bir forvet alınacaksa, Nihat yedeğe çekilecekse, Ernst ilk yedeğe çekilecek oyuncuymuş gibi geldi bana şu kadroda.

     
  3. Ernst'in yedeğe çekilmesi bu takımı yıkmaz. Ama Necip'in yedeğe çekilmesi ölüm demek. Bu hatayı da Schuster yapmaz. Öte yandan Fink'e yol gözüktü. Kısa sürede kendisini sevdirmişti. Gidişine üzüleceğim ama 6+2+2'nin sonuçlarını katlanmak zorundayız.

     
  4. Gelmesi iyi güzel de zaten Stoch, Cana, nasıl telaffuz edilir onla uğraşılırken yıllar sonra Orelyo mu Aurelyo mu tartışmaları başlıcak ona yanıyorum.

     
  5. Valla Necip mi Aurelio oynar bilmem. O tamamen performansa bağlı gibi geliyor şu anda. Ama hangisi oynarsa oynasın, onu ileri itecek adam Ernst'tir. O yüzden daha vazgeçilmez. Bu arada Robinho (pek umudum yok gerçi) veya başka bi yabancı forvet gelirse de Holosko'ya elveda deriz gibi. Fink de artık durmaz, severdim keretayı :)

     
  6. Bence Kratochvil'i alsın Beşiktaş.

     

Yorum Gönder