TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Karadenizde Batan Gemi

Cengiz Bahadır Özdemir 27 Ağustos 2010 ,

Trabzonspor: 1  Liverpool: 2

Maçı açmaya fırsat bulduğum anda skor 1-0 Trabzonspor lehineydi. Dakika 20'ydi henüz. Aklıma ilk gelen şey, ''Daha zaman var, atarız bir tane daha'' oldu. Trabzonspor bana bu umudu veriyordu çünkü. Karşısındaki takım Liverpool olabilirdi. Ancak Trabzonspor'un, şehirle bütünleştiği zaman yenemeyeceği takım yoktu. Ancak olmadı. Takımdaki bazı oyuncular, bu stresi kaldıramadı. İnanç vardı ama kafalarını ayaklarına hakim kılamadılar. Ceyhun'un girdiği stres, attığı paslardan belli oluyordu. Burak yine kendini gösterme çabası içinde kayboluyordu. Teofilo yalnızlar rıhtımına demir atmıştı. Bir türlü organize olamayan Trabzonspor, bu sefer ilk yarıyı atlatıyordu.
Ancak ikinci yarıda Liverpool baskısı hakimdi. İlk maçtaki gibi değildi. Bu sefer ikinci yarının 80. dakikasına kadar topa sahip olan taraftı Liverpool. Yenilmeyecekler ve turu atlayacaklardı. Bu belliydi. Tam ''Trabzonspor bu baskıyı kırabilir mi'' derken o an geldi. Cale'nin boşalttığı alandan kaptırıp giden Glen Johnson, karşısına çıkan Egemen'i kolaylıkla geçti. Egemen'in bu girişi için de ayrıca kitap yazılabilir. Bu kadar dengesiz bir şekilde rakip karşılanmaz. Onun açtığı boşluktan Johnson içeri ortalar ve Ngog'dan önce topa dokunan Giray kendi kalesine golü atar. Sonrasında gelişen hızlı atak ve Kuyt'un golü. Trabzonspor gururlu bir şekilde sahadan ayrılır. Taraftarın alkışları her iki takımadır.
İlk maçta Umut için epey laf etmiştim. Umut olsa farklı olur muydu? Bu tarz sorular hiçbir zaman gerçekçi bir şekilde yanıtlanamaz. -se/-sa larla futbol yürümez. Ben ilk maçtaki Umut'u eleştirirken kafamda Jaja vardı, Gabric vardı, Alanzinho-Yattara-Colman'lı forvet arkası vardı. Bunların hiçbiri sahada olmayınca Burak ve 45'er dakikalık Yattara/Alanzinho ikilisini izlemek durumunda kaldık. Trabzonspor bu maçtan sonra tur atlayabilirdi. Olmadı. Ama lig için tehlikeli olduğunu gösterdi. Şenol Hoca, Umut'un kafasının karıştığını düşünmüş olabilir. Kararına saygı duymaktan başka çare gelmez. Tarih, Liverpool'un 2-1 kazandığı yazacak. Benim canımı sıkan da bu. Liverpool, Türkiye sınırları içerisindeki ilk galibiyetini aldı. Dileriz, son galibiyeti olur.

0 yorum

Yorum Gönder