TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Dünya Şampiyonası'nın açılış gününde milli takımımızın Fildişi ile yapacağı maç ile birlikte gözler elbette Amerika-Hırvatistan maçı üzerindeydi. Açıkcası Amerika şampiyonaya hazırlık döneminde az sayıda maç yapmıştı ve oynadığı son Yunanistan maçındaki görüntüsüyle -ki hazır görünüyorlardı- birlikte şampiyonaya nasıl bir başlangıç yapacağı merak ediliyordu. Keza Hırvatistan, Amerika'ya problem yaşatabilecek dişli bir rakipti.

Bu önbilgiler ışığında maça hızlı başlayan üçüncü nesil dream team Billups'un basketleriyle ilk 2 dakika içinde 7-0'lık bir seri yakaladı. Sonrasında Hırvatistan alan savunmasıyla Amerika'nın temposunu düşürmeyi başardı ve maça dengeyi getirmeye başladı. Tomic'in Odom'a karşı kullandığı boy avantajıyla alçak posttan bulduğu basketlere Andric'in orta mesafe şutları eklenince bir ara öne geçmeyi de başardılar. Ancak Derrick Rose'ın devreye girmesiyle ve NBA sayı kuralı Durant'ın sayılarıyla Amerika ilk periyodu 22-20 önde kapatmayı başardı.

İlk periyodta direnen ve Amerika'yla başa baş bir oyun sergileyen Hırvatistan'ın ikinci periyodta tamamen dağılması beklenmiyordu elbette. ABD pota altında savunmayı sertleştirince Tomic sahadan silindi. Ukic'in ve Planinic'in dağınık hücumlara sebebiyet vermesiyle ABD açık alan sayılarına başladı. Özellikle Eric Gordon ve Westbrook'un 3 sayı isabetleriyle fark açıldı. Maç boyu periyod başı 20 sayıyla oynayan Hırvatistan'ın ikinci periyodta ürettiği sayı sadece 6. ABD ise bulduğu 26 sayı ile ilk yarıyı 48-26 önde kapattı.

3. periyodta ABD yükselen ivmesini devam ettirdi ve farkı açmaya başladı. Maça başladığı ilk 5 ile sahaya dönen Hırvatistan ilk dakikalarda direnç göstermeye çalıştı ancak Tomas, Planinic ve Ukic gününde olmayınca, takım hücumdaki dağınık görüntüyü yoketmeyi başaramadı. Maçın en skorer adamı Gordon 3 sayı isabetlerine devam etti. Rose'un yanında Curry ve Westbrook ta ortalamanın üstünde bir performans gösterdiler ve takımı iyi yönettiler. Hırvatistan adına bu periyotta çaba gösteren tek isim 3 sayılık atışlarda yüksek yüzde yakalayan ve Bogdanovic'le beraber takımın en skoreri (16 sayı) olan Popovic idi. Bunun sonucunda 3. periyodun skoru 78-48 oldu.

Son periyod, guardı çoktan düşen Hırvatistan karşısında ABD için kolay geçti. Granger, Gay ve Chandler daha çok süre almaya başladılar ve skora katkı yapmaktan da geri kalmadılar. ABD hanesine bu akşam için yazılacak artılardan biri de tam 5 oyuncunun iki haneli rakamlara ulaşmasıydı. Bu, NBA ekseninde seyreden bireysel performansların milli takım düzleminde takım performansına dönüşmesi anlamına geliyor.

Son kertede, Hırvatistan için kaybedilmiş bir şey yok elbette. Alt etmesi gereken takımlar Slovenya ve Brezilya. Bu maçlara farklı konsantre olacaklardır. ABD ise Avrupa basketboluyla nasıl başedeceği konusuda sinyaller verdi bize. Sert ve disiplinli savunmalar karşısında kilidi açabilecek atletizme ve hıza sahipler. Ayrıca hücumda çok iyi top çevirip boş dış şutlar bulmayı da başardılar. Bu görüntüsüyle ABD, grubun lideri olmaya çok yakın.

0 yorum

Yorum Gönder