TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Dikkat Sabri Sarıoğlu!

Onur Saygın 24 Ağustos 2010



Sabri Sarıoğlu Galatasaray tribünlerinin adına tezahürat yaptığı nadir oyunculardan aslında. 4 Mayıs 2003 tarihinde Trabzonspor karşısında Galatasaray formasıyla ilk maçına çıktığı günden beri 165 maçta 7 gol 17 asistlik bir performansla oynamaya devam ediyor.

Sabri bu sene Galatasaray formasıyla dokuzuncu sezonuna başladı. Her türlü eleştiriye rağmen takımın başında olan teknik direktörlerin hepsi tarafından oynatıldı. Çok sinirli ve kolay kart gören biri olarak akıllarda kalsa da profesyonel kariyerinde kırmızı kart olmayan oyunculardan Sabri. İki sezon öncesine kadar benim de sürekli eleştirdiğim bir oyuncuydu. Maç içinde oyundan kopup gitmesi, Galatasaray'ın yediği gollerin sürekli olarak sağ kanattan olması eleştirecek bir şeyler verdi bize. Ama bu sezon Hakan Balta, Ali Turan ikilisini gördükten sonra Galatasaray'ın hücuma sürekli katkıda bulunan, mağlubiyeti kabullenmeyen bir kanat bekine ne kadar ihtiyacı olduğunu gördük. Frank Rijkaard'tan beklenen elindeki oyuncuları bir üst seviyeye taşıma olayını gerçekleştiren tek futbolcu oldu son iki senede.

Facia şeklinde geçen sağ bek performansları sonrası diyebileceğim tek şey, ben Sabri'yi hiç bir zaman anlamamaya razıyım. Yeter ki çizgiye inmek yerine aldığı topu hemen orta sahaya geri oynayan beklerden kurtarsın bizi.

2 yorum

  1. M.T:
  2. Aslen stoper olan ve sağ bek mevkiinde ilk kez oynayan ve haliyle yerini yadırgayan Ali Turan'ın performansı baz alınarak Sabri'den medet ummak ne derece tutarlıdır bunu tartışabilirim. Hatta sabaha kadar:)

     
  3. Ali Turan'ın bek performansı ortadayken ve mevcut Galatasaray kadrosunda bu sistemde en iyi işleyecek oyuncu Sabri gibi durmakta. Eğer sol bekiniz Hakan Balta gibi hücum meziyetleri vasatında altındaysa en azından Sabri kadar hücuma çıkan bir beke ihtiyacınız var. Mevcut kadroda Arda Turan'ın bile kesilebileceği Sabri'nin kesilemeyeceğini sabaha kadar tartışabilirim ben de.

     

Yorum Gönder