TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG


C Grubu’nun en zayıf ekibi olarak göze çarpan Fildişi Sahili, tarihinde ikinci defa Dünya Şampiyonası’nda boy gösterecek. Bundan önce, 1986 İspanya’ya katılmayı başaran Fildişi Sahili, 2009 Afrika Şampiyonası’nda bir sürprizi gerçekleştirip ikinci olarak 2010 Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı kazandı. Yeniden yapılanma sürecinde olan Fildişi Sahili için 2010 Dünya Şampiyonası yeni bir dönemin başlangıcı olarak gözüküyor. Zorlu bir grupta yer almalarına rağmen takım olmayı başarabilirlerse bu Dünya Şampiyonası’nın en büyük sürprizine imza atabilirler. Belki de bu turnuva sonrası Afrika basketbolu denildiğinde aklımıza gelen isimlerden biri olurlar. Önlerindeki zorluklar çok fazla ama genç oyuncular ile tecrübeli oyuncuların karması olan kadroları bu zorlukların üstesinden gelebilir.

BURAYA NASIL GELDİLER?
2009 Afrika Şampiyonası finallerinde Angola’ya 82-72 kaybeden Fildişi Sahili gümüş madalya sahibi olarak şampiyonaya katılmaya hak kazandı. Afrika Şampiyonası’nda oynadığı 9 maçta 5 galibiyet elde eden Fildişi Sahili, özellikle çeyrek finalde Senegal’i yenerek büyük bir sürprize imza attı.

HEDEF
İspanya’da düzenlenen 86 Dünya Şampiyonası’nda beş maçta beş mağlubiyet alan Fildişi Sahili, önümüzdeki 2010 Dünya Şampiyonasında ilk galibiyetini almak istiyor. Son 10 yıldaki uluslararası şampiyonalardan hiç birine katılım hakkını kazanamayan Fildişi Sahili, bu şampiyonaya Afrika kıtasının en iyi ikinci takımı olarak geliyor. Bizim de bulunduğumuz C Grubu’nda zorlu rakiplerle mücadele edecek olan Fildişi Sahili’nin en büyük hedefi gruptan çıkmak. Ancak bunu gerçekleştirmeleri o kadar da kolay olmayacak.

ANTRENÖR
1964 İsviçre doğumlu Randoald Dessarzin, 1994 yılında dördüncü ligden aldığı İsviçre takımı Boncourt’u dokuz sezonda İsviçre Şampiyonu yapmasıyla kendinden söz ettirmeye başladı. Fransız takımı Dijon ile geçirdiği üç kötü sezonun sonrasında, tıpkı çalıştırdığı takım gibi bir çıkış aramakta. Bunun için belki de en uygun takımda olan Dessarzin, yaz kampında elindeki kadronun nasıl bir potansiyele sahip olduğunun farkında olduğunu ama çok karmaşık bir oyun düzeni oturtmak için yeterli zamanı olmadığını belirtmişti. Dipten takım alıp onu yükseltmek konusunda tecrübeli olan Dessarzin, Fildişi Sahili gibi diğer takımlara göre genç sayılabilecek bir takımla başarılı olabilecek bir isim.

KISA KISA KADRO

Pape-Philippe Amagou
1.85 boyundaki atletik guard dış şut tehdidi ve savunmada kaptığı toplarla dikkat çeken bir oyuncu. Hem oyun kurucu hem de şutör guard pozisyonlarında oynayabilen Amagou takımın saha içi lideri konumunda.

Souleyman Diabate
Kenardan gelerek ani skor patlaması yaratabilen Diabate orta mesafe şutları ve üçlükleriyle dikkat çekiyor.

Kinidinnin Konate
Takımın bir diğer tecrübeli oyuncusu Konate, aldığı süre içinde takıma kattığı enerjiyle fark yaratıyor. Fakat dengesiz oyun yapısı Fildişi Sahili’nin başını ağrıtabilir.

Charles  Abouo
Henüz profesyonel olmamış NCAA oyuncusu Abouo, guardların ayak çabukluğu ile forvet pozisyonunun kalıbının birleştiği bir oyuncu. Şampiyona, onun gelecekteki kariyeri için önemli bir şans.

Issifé Soumahoro
Henüz 22 yaşında olan Soumahoro tecrübe eksikliğine rağmen şut seçimlerinde gösterdiği cesaret ile dikkat çekiyor.

Ismaël N’Diaye
4 numara pozisyonu için kısa kalsa da N’Diaye, temastan kaçınmayan yapısı ve zaman zaman rakip oyunculara yaptığı ön alan baskısıyla Fildişi Sahili’nin savunma konusunda güvendiği isimlerden biri.

Jonathan Kale
Kenardan gelerek pota altı sertliği sağlamasının yanı sıra, skora yaptığı katkı ve ribauntlardaki becerisi ile Dessarzin’in en çok güvendiği isimlerden biri.

Eric Tape
Antrenörü Dessarzin onun hakkında ‘’Basketbol IQ’su tartışılabilir ama intihar gibi gözüken her şeye gözü kapalı olarak gidiyor’’ diyor. Fildişi Sahili’nin en sert oyuncusu olarak göze çarpmakta. Bu sertliğin yanında, beklenmedik anlarda isabet bulduğu dış şutlarıyla da skora katkı yapabilmekte.

Hervé Lamizana
Savunma yönü hemen hemen hiç olmayan Lamizana, hem kendi şutunu yaratabilen hem de takım arkadaşlarına pozisyon hazırlayan bir oyuncu olarak dikkat çekiyor.

Brice Assie
Ayak çabukluğu ve fizik üstünlüğü ile dikkat çeken Assie, Fildişi Sahili’nin ribaunt yükünü çekebilecek bir oyuncu. Ayrıca boyuna göre hızlı ayakları ve pozisyonuna göre sahip olduğu güç üstünlüğü, onu ofansif anlamda da takımın önemli bir parçası haline getirebilir.

Mohamed Kone
Türk basketbol seyircilerinin yabancı olmadığı Kone, gerekli mental olgunluğu sergileyebilirse, Fildişi Sahili’nin yıldızı olarak şampiyonayı tamamlayabilir. 2 metre 11 santim uzunluğundaki Kone, saha içinde her mesafeden skor bulabildiği gibi aynı zamanda savunmada oluşturduğu blok tehdidiyle de takımın en önemli oyuncusu konumunda.

Mickael Toti
Fransa’nın Reims Champagne Basket takımında oynayan Toti, asist özelliği ile ön plana çıkan bir oyuncu. Mart ayından sonra takımında düzenli olarak forma giyme şansı yakalayan Toti şampiyonaya formda gelen isimlerden biri.

6. ADAM
6. adam olmaya en büyük aday 1985 Boston doğumlu Jonathan Kale. Afrika Şampiyonası’nda aldığı kısa süre içinde 5.1 sayı ve 4.9 ribaunt ortalamaları tutturan 2.03 boyundaki Kale, çok yönlü bir oyuncu olmasıyla beraber fiziksel sertlikten de kaçınmayan bir yapıya sahip. Pota altında ani patlamalar sağlayabilir.

BU ADAMA DİKKAT
LeMans formasıyla 2007 yılında Euroleauge maçlarında seyretme şansımız olan Pape-Philippe Amagou, Fildişi Sahili’nin en tecrübeli ismi olarak göze çarpıyor. Afrika Şampiyonası’nda %42 üçlük yüzdesiyle 12 üçlük bulan Amagou 16.4 sayı, 5.4 ribaunt, 2.2 asist ve 1.8 top çalma istatistikleriyle mücadele etti. Hem oyun kurucu hem de şütör guard olarak oynayabilen Amagou savunmada şutör guard pozisyonunda yaşayacağı sorunları çabuk ayakları ve sezgileriyle kapatabiliyor. Fransa doğumlu olmasına rağmen babasının doğum yeri olan Fildişi Sahili’ni seçen Amagou’yu, bu şampiyona boyunca takımın hem sayı yükünü çekerken hem de saha içi oyun planlarının uygulanmasını sağlarken izleyeceğiz.

BU TAKIM NEYİ İYİ YAPAR - NEYİ YAPAMAZ?
Bu takım sertliği çok iyi uygular. Pota altı oyuncuları kavgadan kaçmayan aksine temas üzerinden savunma yapmayı seven oyunculardan oluşuyor. Dış oyuncuların da ön alan baskısı yapabildiği Fildişi Sahili, futbol takımının aksine basketbol takımının savunmasıyla ön plana çıkacak.

Bu takım organize bir şekilde oynamayı beceremez. Çoğu oyuncu ilk defa birlikte oynayacak. Uluslararası tecrübeye sahip oyuncularının da sayısı çok az. 25.7 yaş ortalamasıyla şampiyonanın genç takımlarından biri olan Fildişi Sahili, oyun içinde kopukluklar yaşayacak gibi görünüyor.

0 yorum

Yorum Gönder