TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Tanrılar Kurban İstiyor

Onur Saygın 23 Ağustos 2010



Dünkü maçta uzun zaman sonra Galatasaray tribünlerinden istifa sesleri yükseldi. Sahadana iki farklı mağlup ayrılmasına rağmen bu sezon oynandığı en iyi futbolu ortaya koyan Galatasaray da bu protestolara engel olamadı.

Maç öncesi Galatasaray taraftarında olan umut ve galibiyet beklentisi Volkan Şen'in ortasında yaşanan karambol sonrası Ivan Ergiç'in önünde kalan topu boş kaleye göndermesiyle yerini homurdanmalara bıraktı. Oynanan beş resmi maçta kalesinde gol gören bir takımın taraftlarına çok çabuk pes ettiler diyemiyorum. Sadece takımdan ayrılan oyunculara yapılan tezahüratlar yanlıştı. Gitmek isteyen oyuncuya izin verilmezse neler olduğunu Arda Turan'da görüyoruz. Sahada oynayan futbolculardan özverisine güvenilen sadece Harry Kewell, Milan Baros ve Lucas Neill kalmışken bu sezon için umutlu konuşmak gerçekten çok zor.



Bursaspor ise şampiyon kadrosunu koruyarak girdiği yeni sezona iki galibiyetle başlayara bu sezonda kendilerine ilk 5 içinde yer bulurlarsa başarı olur diyen futbol otoritelerine gerekli cevabı verdi. Gerektiği kadar oynayarak güzel bir galibiyet aldılar. Maça Turgay Bahadır ile başlayabilseler daha da farklı bir skor elde edebileceklerini düşünüyorum.



Ali Sami Yen'de gördüğüm en güzel deplasman tribünlerinden birine imza attı dün gece Bursaspor taraftarı. Deplasmanda yapılan koreografinin zorluğunu tahmin eden biri olarak Eskişehir taraftarlarından sonra deplasmanda gördüğüm en verimli tribünlerdi. Maç sonu ''yönetim istifa'' tezahüratıyla Galatasaray tribünlerinde özellikle de eski açık tarafında baya bir karmaşaya neden oldular.

Galatasaray taraftarının istifa isteğine yönetimden nasıl bir karşılık geleceği merak konusu. Mehmet Helvacı'nın açıklamaları doğrultusunda transfer döneminin kapanması mı beklenecek yoksa istenilen kurban taraftarlara verilecek mi? Adnan Sezgin Galatasaray Kulübü'nün maaşlı bir çalışanı olarak pozisyonunu korumaya devam ederse iki sene önce kurtarıcı gözüyle bakılan Adnan Polat kendi ayağına kurşun sıkmış gibi olacak.

0 yorum

Yorum Gönder