TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

İkisi De Hazır Değil

Kemal Mardin 22 Ağustos 2010 ,

Samsunspor, evinde ağırladığı, ligin yeni takımı Akhisar'ı, girilen çok sayıda pozisyona rağmen yenmeyi başaramadı. 0 - 0.
İki takım için de sezonun spoiler'ı şeklinde bir maçtı. Bucaspor'un başarısının büyüsüne kapılan Akhisar ilk maç itibariyle, sezona mevcut oyuncu kadrosuna rötuşlar yaparak girmenin bedelini ağır ödeyecek gibi göründü. 2. ligden rahat çıktık, burada da tutunuruz diye düşündüler ama örnek aldıkları Buca, rahattan da öte rekorlar kırarak gelmişte 1. lige. Bu oyuncu kadrosuyla, teknik olarak ligin genel seviyesinin çok altında kalırlar. Özellikle ilk yarıda sudan çıkmış balık misali topu öylesine tepmekten başka hiçbir şey yapamadılar.

Samsun cephesinde ise forvet hattına yapılan takviyeler, kağıt üstünde göz kamaştırıyor ama pratikte kazın ayağının öyle olmadığı anlaşıldı. Agbetu ve Zenke ikilisiyle çift forvet gibi sahaya çıkan Samsunspor, bu iki oyuncunun da klasik santrfor özelliğinde olmamasından dolayı 4-6-0'a yakınsamak zorunda kaldı. Ne var ki ekonomik sebeplerle satılmak zorunda kalınan Turgut ve Oktay'ın yerlerinin dolmaması sebebiyle yaratıcılığını kaybeden orta sahaları bu sistemde yeterli üretkenliği gösteremedi. Rakibin de kabullenmesi sebebiyle oyunu yıktılar ama ceza sahasının içine girmekte epey zorlandılar.

İkinci yarıda, altı yıl sonra yuvaya dönen Cenk İşler'in oyuna girmesiyle işler değişir diye düşündüm ama onu da kaleye çok uzak bir yerde kullanmayı seçtiler. Orta sahadan bir oyuncunun yerine, ikinci yarıda etkili oynamasına rağmen Zenke'nin yerine girmiş olsaydı, Samsunspor bugün sahadan 3 puanla ayrılabilirdi.

Bu maçta rakibin zayıflığı sebebiyle çok göze batmadı ama defans hattı, ilerleyen haftalarda Samsunspor'un başına bela olabilir. Bugün oynayan dörtlünün dördü de, oyunu basit ve hızlı şekilde oyuna sokma konusunda sıkıntılar yaşadı. Ayrıca gereksiz derin oynayarak bloklar arası mesafeyi açtılar ve takımın hücum etkinliğini kısıtladılar. Bu rağmen basit hatalarla, gol atmayı öncelikler sırasında en sona koyan rakibe karşı birkaç da pozisyon vermeleri cabasıydı.

Sahadan bahsetmeden geçmek olmaz. Uzun zamandır gördüğüm en kötü zeminde oynandı maç. Böylesi bir sahada planlananları hayata geçirmek gerçekten çok zordu. Bu çok geçerli bir bahane olmasına rağmen, yine de iki takımı da kırık not veriyorum. Özellikle de Cenk'in gelişiyle Turgut'u kaybettiğini unutan ve şampiyonluk iddiasını dile getirmeye başlayan Samsunspor'un bir an önce rüyadan uyanması gerekiyor.

0 yorum

Yorum Gönder