TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Fark Kulübede

Atilla Nesipoğlu 24 Ağustos 2010 ,


F.Bahçe, Aykut Kocaman devrim yapacak masalları ile başladığı sezona uyuklayarak devam ediyor. Ligin ilk maçına Daum'un takımı ile başlayıp kazanan F.Bahçe, Trabzon deplasmanında Alex'i kulübeye alarak ve çift forvete dönerek yeni bir çağ açtı! Bahsi geçen olay gerçekleşleşince o kadar şaşırmadım ama Stoch'da kenarda oturunca irkilmedim değil.

F.Bahçe'nin yeni dizilişinin ne oynadığını anlamadan 2-0'ı bulan taraf Trabzonspor ise bildiğimiz gibi. Önde oynuyorlar oyunu. topa devamlı koşturma çabası içerisindeler. Kolay pozisyonları gole çevirememe alışkanlıkları da buna dahil. Şanslarının yardımları ile ilk yarıdaki 3 golün fazlasını, ikinci yarı şanssızlıkları ile kaçırdılar. Bir de Şenol Güneş faktörü var. Devre sonunda arıza veren takımını izliyor, analiz ediyor ve müdahale ediyor. Bir Alanzinho-Umut değişikliği ile de çözüyor. Yeni transfer Jaja'yı yanında tutmaya da devam etmekte. Bugün geleni yarın sahaya sürmüyor. Alkış alıyor...

Geçelim F.Bahçe'ye, Alex oynar mı oynamaz mı? Stoch neden yedek başlar maça? Bunlar haklı olarak Aykut Kocaman'a yöneltilen sorular. Uzun uzun cevap vereceğinden de eminim. Kendine göre haklıdır da. Benim asıl merak ettiğim bu savunmanın hali ne? Hucum hattına o kadar yoğunlaşmış olunduğundan mı nedir kimse göremiyor herhalde gerideki dertleri. Bir defansif orta saha var Christian aynısından 60 tane bulamam ben size. Bu kadar kötüsüne forma vermezler çünkü. Gökhan ile Santos gibi iki bek verimsiz, Lugano güçsüz, Bilica dağınık. Buna ileride devamlı değişimden kaynaklanan pas hataları da eklenince gol yemek rakibin yaptığı iki doğru pasa bakıyor.

F.Bahçe adına günün tek artısı Niang'dı. Uzun yıllar sonra forvette adam eksilten, çabuk ve kuvvetli bir santrafora sahip artık Sarı-Lacivertliler. Kullanabilene tabii ki. Sözün özü ben F.Bahçe'nin Aykut Kocaman ile bir yere varabileceğine inanmıyorum. Trabzonspor'un ise Şenol Güneş ile şampiyonluğa hazırlandığını hissediyorum. En son lige Ersun Yanal ile böle parlak bir giriş yapmışlardı. O zaman sonunu getiremediler, bu sefer olabilir ve şampiyonluk kupası bir yıl daha Anadolu'da kalabilir.

1 Yorum

  1. Tamam, hemen alalım Aykut'un kellesini de rahat edin. Bu kadar önyargı sahibi olunmaz. Övgü diye Niang'a değinirken bile laf sokma çabası. Bu zihniyete Aykut başarılı da olsa yaranamaz.

     

Yorum Gönder