TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Son Düzlüğe Girilirken!

Ahmet Bozada 23 Ağustos 2010

Dünya Şampiyonasına artık 1 haftadan az bir zaman kalmışken, takımlar da son check-uplarını yapıyorlar. Şampiyona öncesi son ciddi turnuva olan ve artık gelenekselleşmiş bir hal alan Efes Pilsen World Cup'un 2. gününde Kanada ile karşılaşan millilerimiz baştan sona hakimiyeti altında götürdüğü maçı, şimdiye kadarki hazırlık maçlarında pek hissedemediğimiz tatmin duygusunu da skora iliştirmeyi başardı ve sahadan 84-53 galip ayrıldı.

Bir gün önceki ilk maçta yine etkili bir oyunla Lübnan'ı mağlup etmiştik. Tanjevic ve kurmayları kafalarında ilk 5'i bu 2 maçta belli ettiler. Lübnan maçındaki kadrodan sadece Ömer Aşık yerine Oğuz Savaş ilk 5 başladı. Kerem, Ömer Onan, Hidayet ve Ersan kare asıyla sahaya çıkan takım özellikle ilk çeyrekte şimdiye dek pek görülmeyen bir savunma seviyesine çıkarak üstünlüğünü rakibe kabul ettirdi ve 9-0'lık bir seriye imzasını attı. İlk çeyreke dair üzerinde durulması gereken elbette bu hardcore savunmanın yansımalarıydı. İlk 6 dakikada potasında sadece 6 sayı gören ekibimiz çeyrek sonunda ise rakibini sadece 13 sayıda tutmayı başardı. İlaveten Ömer Onan'ın savunma silahının yanına sniper olarak skor gücünü eklemesiyle ve Hidayet'in orta mesafe isabetli şutlarıyla çeyreği 28-13 önde bitirmeyi başardık.

2. çeyrekte nispeten aynı savunmayı devam ettirdik. Ömer Onan'ın yerini alan Sinan'ın hücumda inisiyatif alması ve guardlarımızın Ömer-Semih ikilisini verimli kullanmasıyla farkı korumayı başardık ve devreyi 45-28 önde tamamladık.

3. çeyreğe aynı savunma motivasyonuyla giren takımımız Ender'in hızlı hücum sayıları ile farkı 20'li rakamlara çıkarmayı başardı. Hazırlık kampı genelinde savruk bir görüntü sergileyen Cenk Akyol'un da ritmini bulması ve skora katkı yapması ve dünya şampiyonasında Hidayet ve Ersan'ın hücum yükünü paylaşabilecek kapasiteye gelebileceğini göstermesi açıkcası umut verici. Kanada'nın bu çeyrekte sadece 5 sayıda kaldığını da belirtelim.

Final periyodunu pek izleyemedim ancak takım, bugünkü Arjantin (en ciddi sınav) maçını düşünerek vites düşürdü ve daha rolantide oynamaya başladı. Boyalı alanda Kerem Gönlüm'ün daha çok süre aldığı bu çeyrek sonunda isabetli şutlarına devam eden Cenk'in de katkısıyla 84 sayıyı görmeyi başardık. Maç sonunda yediğimiz sayı ise 53. Bu elbette dikkat çekici bir rakam ancak karşımızda İspanya maçında darmadağan olan hemen akabinde Arjantin'e kök söktüren dengesiz bir takım olduğunu da unutmamak lazım.

Bugün saha içi dengelerin daha netlik kazanacağı bir maç oynayacağız. Rakip Arjantin. İspanya ve Amerika ile birlikte şampiyonluk adaylarından. Delfino da formda üstelik. Eğrisini doğrusunu göreceğiz bakalım. Son olarak Kanada maçında ağırlık verdiğimiz (özellikle Ömer Onan ve Sinan oyundayken) zone press taktiğinin Arjantin maçında da ön planda olması gerektiğini düşünüyorum.

0 yorum

Yorum Gönder