TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Barcelona 4-0 Sevilla

Onur Güler 22 Ağustos 2010 ,

Özlemle beklediğimiz La Liga’ya bir hafta kala İspanya Süper Kupası’nın sahibinin belli olacağı rövanş maçını izlemek üzere televizyonun karşısına geçtiğimde Nou Camp’ın atmosferini ve herkesin bir ağızdan Barca, Barca diye haykırışını özlediğimi fark ettim. Bir de üstüne Ercan Taner’in sesi odada yankılanınca daha bir heyecanlandık tabi.

Maçta, ilk karşılaşmada Katalanların eksik kadrosu karşısında 3-1 galip gelen Sevilla’nın işinin zor olacağını bekliyorduk. Barcelonalılar da kendilerinden bu kadar olacak ki mücadeleye bol paslı bilindik oyununu sergileyerek başladılar. Dakika 6’da Zokora’nın Messi’ye yaptığı sert hareket yüreğimizi ağzımıza getirdi. Açıkcası sezon başlamadan Arjantinli yıldızı izleme zevkinden mağdur olmak istemezdik. Barcelona'nın ilk golü, genç yıldız Pedro’nun sağ kanattan ansızın girdiği pozisyonda meşin yuvarlağın Sevillalı savunma oyuncusu Konko’ya çarparak ağlarla buluşması ile geldi. Dakikalar 25’i gösterdiğinde Katalanlar istediği skora ulaşmıştı. Xavi’nin muazzam pasında topu ağlarla buluşturan Arjantinli, İspanyol yıldızın asistini daha da değerli kılıyor, Barcelona o dakikalarda Ercan Taner’in deyimiyle sanat yapıyordu. Golün kale arkası kamerası tekrarında ise Xavi’nin pası gönderdikten sonra son vuruşa bakmaması ve hiçbir şey olmamışçasına yürüyüp gitmesi oldukça enteresandı. İlk yarı, Sevilla’yı Katalanların yarı sahasında göremezken, kapanışı zor pozisyonda kendisinin 2. takımının 3. golünü kaydeden Messi yapıyordu.

Devre arasında vakit geçirirken Samsunspor – Akhisar maçına bir göz attım ve sahanın zemini, TRT’nin amatörlüğü, oynanan futbolu görünce aradaki büyük değişiklik farklı hisler uyandırıyordu. İkinci yarıda skoru elinde bulunduran Barcelona, yeni transferi David Villa ve Dünya Kupası kahramanı Iniesta oyuna dahil olana kadar rölanti oyun oynadı. İspanyol golcü yeni formasını ilk kez giymenin heyecanıyla oyuna hareket getirdi. Dakika 60’da maçın yıldızı Messi ile verkaça giren Iniesta altıpasdan yaptığı vuruşta golü kaydedemedi. Son çeyrekte Villa’nın volesi tecrübeli eldiven Palop’da kaldı. Gecenin kapanışını ise yine Arjantinli yıldız yaptı. Dakika 90’da topu ağlara yollayan Messi, Barcelona forması altında 7. hat-trick’ini (Ahmet Çakır görmesin!) yaptı.

Son dönemde Lig TV’nin reklâmlarında tüm yorumcuların, spikerlerin… vs. görüşlerini belirttiği bir tanıtım var. Futbol nedir? Odur, budur, şudur falan filan diye. Bu maç bize gösterdi ki; Futbol nedir? Cevap: Barcelona!

0 yorum

Yorum Gönder