TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Schuster'in Deneyi

Efe Yılmaz 22 Ağustos 2010 ,


Aslında maç yazısını geç yazmak biraz avantaj oldu sanırım. Futbolun ulemalarının Bernd Schuster'e karşı ne kadar acımasız bir tutum içinde oldukarını izleme imkanım oldu. Yazılarından yahut yorumlarından alıntı yapıp blogu kirletmek istemiyorum. 10 yaşındaki çocuk bile şaşırmıştır dün Guti'nin ve Necip'in kulübede, Bobo ve Zapo'nun 18 dışında olmasına. Sarı Melek ise teknik direktörlüğü bizim kadar bilmediğinden olacak, plazalardan çıkmayıp sezon boyu iki antrenman izlemeyen gözler kondisyon denilen şeyi unutarak verip veriştirdiler.

Alman teknik adam maçtan sonra 6+2+2'den şikayet etti. Blogdan Bahadır ile yaptığımız görüşmler sonucunda vardığımız karar ise Schuster'in son bir kez kimin ne yapıp ne yapamayacağını görmek istemesiydi. Delgado ve Tabata'ya şu saatlerde yol gözükmesinin sebebide dün ki sınavda kalmış olmaları. Zaten Beşiktaş için yaptığı en iyi şeyin çifte kupalı sene de sakatlanmak olan Delgado'nun böyle bir kurtarma sınavını geçmesi beklenemezdi. Peki başka neler gösterdi bu maç bana ?

1- Necipsiz olmuyor. Bu adamın yarısı kadar futbolu bilmeyen ve yeteneği olmayan Chiristian'a futbolcu denilen bu topraklarda, Necip'in görülmemesi bize özgü bir arıza olsa gerek. Beşiktaş orta sahası bu sene Necip olmadan asla denilecek durumda.
2-Takımın golcüsü Bobo'dur. Evet Nihat çok iyi bir oyuncu ama tek forvet oynama melekelerine sahip olmadığından taktiğe uyum sağlayamıyor. Robinho denildiği gibi gelse bile bence Bobo'dan vazgeçilmemeli.
3- Fink buzluktan çıkartılıp rotasyonun bir parçası olmalı yahut Hilbert, Necip ve Ernst'in yedeği olarak düşünülmeli.
4- Schuster'in Ferrari'yi niçin istemediği dün ortaha çıktı. Savunma muasır medeniyet seviyesinde ileri çıkınca, Ferrari'nin defoları gözükmeye başladı. Adanalı Ersan ise zaman zaman müdafadaki yabancı sayısını azaltmak için düşünülebilir.
5- Beşiktaş'ın cidden bir sağ bek sorunu var. Erhan Güven ayağına gelen tarihi fırsatı inatla harcıyor.

En nihayetinde Beşiktaş, kimseye 102 puanla şampiyonluk sözü vermedi. Sezonun hemen başında takım yeni geldiği bir takımda, bazı denemeler yapan bir teknik direktörü hemen idam etmenin bence bir mantığı yok. Evet tercihler ilginçtir ama tercihlerin bir sebebi vardır. Uzun maratonda kime güvenip kime güvenmeyeceğini bizim kadar görmüştür Bernd Schuster.

0 yorum

Yorum Gönder