TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Yeni Köye Eski Adet

Cengiz Bahadır Özdemir 25 Ağustos 2010 ,

Heyecanını kaybetmeye başlayan WRC'de önümüzdeki sezondan itibaren yeni şeyler olacak. Mini'nin yarışacağını duyurması ve Saab'ın henüz açığa çıkmayan planları izleyenleri heyecanlandıran haberler. Ancak sadece takım konusunda yeni haberler yok. Sürücüler konusunda da güzel gelişmeler yaşanıyor. Francois Duval, geçen hafta sonu Almanya Rallisi'nde yarıştı. Bilindiği gibi Duval, 2000'li yılların başında WRC'de yarışmaya başlayan bir isimdi. Ford'ta yarışlara başlayan Duval'in ilk zamanları çok iyi değildi. Sainz ve McRae gibi iki pilotun yerini doldurmak zorundaydı. İlk kez 2003 Türkiye Rallisi'nde ilk üçe girebilmişti. İlk yarış galibiyetini ise Citroen'de kazanacaktı. Ancak şanssızlığı, Sebastien Loeb gibi müthiş bir takım arkadaşı olmasıydı. Onun kazandığı zaferlere ayak uyduramayan Duval, bir sene sonra Skoda'ya geçmişti. Orada da çok parlak bir sezon geçirmedi. Zaten 2007'den sonra yarışlara çok sık katılmadı. Geçtiğimiz aylarda da yarışları bırakma kararı almıştı.
Ancak 2010 Almanya Rallisi öncesinde yarışacağını açıklaması önemli bir gelişmeydi. Sadece tek yarışlık bir performans sergileyeceği düşünülüyordu. İlk gün çok iyi bir performans sergileyen Belçikalı pilot, ikinci gün takla atınca yarıştan çekilmek zorunda kalmıştı. Ancak bu durum kimseyi yanıltmasın. Duval, yarışlara dönmek için çok hevesli. Almanya'daki yarış öncesinde yaptığı açıklamalar da bunun bir ispatı:

''İki sene sonra burada yarışacağım için çok mutluyum. Yarışları bırakmıştım. Ancak bir ralli arabası kullanmak inanılmaz eğlenceli. Buradaki sonuca göre Fransa ve İspanya'daki yarışlara da katılabilirim''

Yarıştan erken ayrılmasına karşılık, sonrasında yaptığı açıklamalar henüz işinin bitmediğini gösteriyor:

''İki sene sonra burada yarışmak güzeldi. Yarışta kaldığım müddetçe Ford'un en hızlı pilotlarından biriydim. Hatta bir etapta en hızlısıydım. Şu anda sırtımda ağrılar var (kazadan sonra). Ancak Fransa'da yarışmayı çok istiyorum. Sponsorlarla olan işler halledilirse yarışlara bu sezondan itibaren dönebilirim''
Duval, Stobart Ford'ta yarışlara devam edecek gibi. Kendisi çok mükemmel bir pilot değildi. Ancak getireceği heyecan açısından Duval'in geri dönüşü önemli. Belki de eskiye dair olan özlemim onun gelmesini bu kadar çok istiyor. Geri gelemeyecek olanların acısını (McRae-Burns) bir nebze olsun hafifletecektir Duval. Kimi Raikonen'le ilgiyi birazcık daha üst düzeye çıkaran WRC'nin Duval gibi isimlere ihtiyacı var. Bir de Ogier, Ford ile anlaşsaydı o zaman çok daha renkli ve çekişmeli yarışlar izleyebilirdik.

0 yorum

Yorum Gönder