TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Güle Güle Deivid De Souza

Serhat Gürcan Gündüz 24 Ağustos 2010 ,



"Deivid De Souza, işte bu imza!" diye bağırmıştı Emre Tilev, Inter'e attığı gol sonrası. O sezon Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Liginde başarılı olacağının habercisiydi o gol. Sonra Sevilla maçında son anda kurtarmıştı Fenerbahçe'yi. Chelsea'ye attığı muhteşem gol, o sene Şampiyonlar Liginde atılan en güzel gollerden birisiydi. Türkiye'de de boş durmadı, aynı güzellikte ve son derece önemli goller attı Fenerbahçe adına. Özellikle Trabzon'a attığı gol unutulmazlar arasına adını yazdırdı. Şampiyonluğu getiren en önemli gollerden bazılarını da o atmıştı bir önceki sene, "bu adam topçu mu?" soruları sorulurken. Herhalde Deivid denince Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarlarının aklına ilk önce yengeç dansı geliyordur. Lig tarihimizin en eğlenceli gol sevinçlerinden birisiydi çünkü.

Geçtiğimiz sezon önce ayağını kırdı. Çok geçmeden annesini kaybetti. Doktorlar uçağa binmesini ve uzun yolculukları yasakladığı için, gidemedi annesinin cenazesine. Hayatı bir önceki sezon ne kadar güzeldi oysa. Uzunca bir müddet uzak kaldı aşık olduğu yeşil sahalardan. Dönüşü golle beraber oldu, karısı tribünde o sahada ağladı, golden sonra. Maç çıkışı "annem için attım bu golü" dedi, yüreklerimizi dağladı. Fakat daha sonra eski performansına ulaşamadı.

Fenerbahçe'nin sempatik yüzüydü oynadığı seneler arasında. Komik bir adamdı Deivid De Souza. Centilmenliği ve sempatikliği sayesinde rakip takım taraftarları tarafından da sevildi. Brezilya'da başlayan futbol hayatını, Fransa, Portekiz ve Türkiye'de devam ettirdi. Şimdi ülkesine geri dönüyor. Bundan sonra Flamengo'da top koşturacak Deivid. Acı anıları olsa da, futbol severler onu hep attığı güzel goller ile hatırlayacak. Güle güle Deivid De Souza...

0 yorum

Yorum Gönder