TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Rekorla Gelen Galibiyet

Cengiz Bahadır Özdemir 23 Ağustos 2010 ,

Sezonun son yarışlarına gelirken heyecan da yerini sakinliğe bırakmaya başladı. Almanya Rallisi'nde galibin adı değişmedi: Sebastien Loeb! Son derece rahat bir yarış sergileyen Fransız pilot, Almanya'da üst üste sekizinci galibiyetine ulaşarak rekor kırdı. Fransız pilotu, son zamanlarda geri plana atılan Dani Sordo takip etti. Sebastien Ogier ise üçüncü sırayı aldı. Yani ilk üç yine Citroen'in oldu.

İlk gün Loeb'ün daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle etap etap farkı açması önemliydi. İlk günün sonunda ikinci Sordo ile arasında 9,5 saniye oluşmuştu. Hirvonen ve Latvala ise aynı sürede bitirdikleri ilk etaptan sonra günü karlı kapattıkları söylenebilir. Latvala üçüncü, Hirvonen ise beşinciydi. Petter Solberg'in ilk etaptaki lastik sorunu yüzünden zaman kaybetmesi ise başka bir detaydı. Norveçli, günü dokuzuncu bitiriyordu. Ama asıl sürpriz, Almanya Rallisi ile birlikte dönüş sinyalleri veren Francois Duval'den geldi. Stobart takımı adına yarışan Belçikalı pilot altıncı sırada günü tamamlamıştı.
İkinci günden itibarense Loeb daha yavaş ve temkinli bir yarış sergiledi. Sordo ve Sollberg'in bazı etaplarda, kendisinden daha hızlı oldukları görüldü. İşini garantiye alıp sadece etapları bitirmek için uğraşan Fransız Loeb, istediğini başardı ve ikinci günü de lider olarak tamamladı. İkinci günün şanssız ilk ismi Hirvonen'di. Vites kutusundaki arızadan dolayı aracını durduran Finli pilotun uğraşları sonuç vermedi. Günü sekizinci sırada bitirmesine rağmen yarış dışı kaldı. İkinci şanssız isimse Duval'di. Aracın kontrolünü kaybedip takla atan Belçikalı pilot yarış dışı kalan ikinci önemli isimdi. Sordo ikinciliğini korurken Ogier üçüncü, Latvala ise dördüncü sıradaydı. Özellikle üçüncülük için büyük çekişme vardı. Duval ve Hirvonen'in yarış dışı kalmasıyla Solberg beşinci sıraya tırmandı. Aracın sol tarafına hasar veren Raikonen ise buna rağmen yarışa devam edebildi ve altıncı sırada günü tamamladı.
Üçüncü gün Loeb daha hızlıydı. Yarıştaki liderliğini kaptırmadı. Solberg'le olan etap birinciliği çekişmelerinden de galip çıktı ve yarışı birinci sırada tamamladı. İkinciliği takım arkadaşı Dani Sordo aldı. Üçüncü sıradaki isimse Ogier oldu. Son gün hızını arttıran ve bir ara üçüncülüğe yükselen Ford pilotu Latvala ise dördüncü sırada yarışı bitirdi. Solberg beşinci, Wilson ise altıncı oldu. Son etabı kazanan Raikonen yedinci oldu. Böylece 191 puana ulaşan Loeb şampiyonluğa adım adım ilerlemeye devam etmiş oluyordu. 10-12 Eylül Japonya Rallisi'ne kadar bakalım neler değişecek?

0 yorum

Yorum Gönder