TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Wozniacki Muradına Erdi

Cengiz Bahadır Özdemir 24 Ağustos 2010

''Bekleyen derviş, muradına ermiş'' misali bir Kadınlar Rogers Cup turnuvası izledik. Cumartesi günü oynanması gereken yarı final maçı pazartesi günü oynanabildi. Pazar günü final oynanması gerekirken, pazartesi öğleden sonra maçlar yapılabildi. Üst üste iki Wozniacki maçı izlemek benim için keyifli olsa da, sporcular için bir günde iki üst düzey maça çıkmak sıkıntı (Sergen'e selam olsun) doğurabilirdi.

Azarenka-Zvonareva ve Wozniacki-Kuznetsova yarı finallerinden birini seyretmek zorundaydım. İki numaralı seri başının maçı tabi ki cazip geldi. Maçı açtığımda durum 3-0 Wozniacki lehineydi. Kuznetsova'nın etkili forehandlerine, Wozniacki çizgi gerisinde çok iyi savunma yaparak cevap veriyordu. Servisleri oyuna sokmada sıkıntı yaşayan Wozniacki olsa da, Kuznetsova'nın basit hataları oyunda üstünlük kurmasına engel oluyordu. Kuznetsova, bu basit hataların çoğunu backhandlerde yapıyordu. Servis kırıp kendi oyununu kazanan Wozniacki, ilk seti 6-2 kazanmıştı. İkinci servislerden sayı çıkarmayı başaran Danimarkalı raket böylece avantajı eline almıştı.
İkinci sette Wozniacki'nin farklı bir taktik denemesini izliyorduk. Çapraza, yüksekten attığı forehandlerle rakibinin dengesini epey bozmuştu. Kuznetsova da zayıf olan backhandleriyle karşılık vermeye devam edince oyundan kopmaya başlıyordu. Ancak Kuznetsova'nın da silahı, file önüne attığı toplardı. İkinci setin üçüncü oyunu ise büyük çekişmeye sahne oldu. Wozniacki'nin servis kullandığı oyunda, tam sekiz kez beraberlik sağlandı. Bu oyunda iki kez çift hata yapan Wozniacki, bir kere de ace attı. Sonundaysa oyunu kazanmayı başardı. Ancak Wozniacki'nin bu oyundaki servislerinde müthiş bir düşüş gözlendi. Ancak ilerleyen oyunlarda bu durumu düzeltmeyi başardı. Kuznetsova ise backhand facialarına devam ediyordu. Yaptığı 21 basit hatanın 15'i backhandlerden geliyordu. Wozniacki bir kez daha servis kırıp kendi oyununu kazandı ve seti 6-3, maçı da 2-0 kazanmış oldu. İlk servis sayılarındaki düzelmeyle birlikte bu galibiyeti alan Wozniacki (%71-%57), rakibinin fazla basit hata yapmasından faydalanıp (29 basit hata) finale çıktı. Finalde ise, rakibinin sakatlanıp maçı bırakmasıyla finalist olan Zvonareva ile karşılaşacaktı.
Finalde karşı karşıya gelen Wozniacki ve Zvonareva daha önceden üç kez karşı karşıya gelmişlerdi. Bunlardan ikisini Zvonareva kazanmıştı. İkisi de daha önce, burada, finallere bile kalamamıştı. Wozniacki, bu sene iki turnuva kazanırken Indian Wells yarı finalinde elenmişti. Zvonareva ise bu sene sadece bir turnuva kazanırken, Wimbledon finalini kaybetmişti. Bu iki raketin final mücadelesi merakla bekleniyordu. İkisi de gündüz seansında fazla yorulmamıştı ama Zvonareva'nın daha diri olması bekleniyordu.
Set çok ilginç bir şekilde başladı. İlk iki oyunda, tenisçiler birbirlerinin servislerini kırmayı başardılar. Ancak Wozniacki üçüncü oyunda, kendi servis oyununu alıp ardından rakibinin servisini kırınca bir anda 4-1 öne geçmiş oldu. İlk sette çekişmeli bir mücadele vardı. Son oyunda, tam üç kez servis kırma şansı yakalayan Zvonareva, üçünde de başarısız olunca seti 6-3 kaybetti. İki raket de basit hatalar yaparken, Zvonareva daha çabuk oyundan düşen taraftı.
İkinci sette Zvonareva daha iyiydi. File önüne bıraktığı topları karşılamakta güçlük çeken Wozniacki sürekli fileye takılıyordu. File önüne iyi toplar atan Zvonareva, file önünde ise iyi bir mücadele gösteremiyordu. Yaptığı basit hatalar sonucu üçüncü seti vermişti. Bu da Wozniacki'nin servis kırması anlamına geliyordu. Dördüncü oyunda ise müthiş bir çekişme vardı. Beş kez beraberliğe giden maçta Wozniacki iki kere çift hata yaptı. Yarı final maçında da buna benzer bir oyunla karşılaşan Wozniacki, aynı orada olduğu gibi burada da oyunu kazanmayı bildi. Zaten durum 3-1 olduktan sonra Zvonareva da maçtan kopmaya başladı. Yedinci oyunda da servis kıran Wozniacki son oyunu alıp seti 6-2, maçı da 2-0 kazanıp şampiyon oldu. Bu an için hem kendisi hem de bizler iki gün beklemek durumunda kaldık. Beklediğimize değdi mi? Kesinlikle. Wozniacki, oynadığı son iki maçta da Amerika Açık'a hazır olduğunu gösterdi. Serena Williams'ın olmayacağı bir turnuvada şansı çok yüksek.

0 yorum

Yorum Gönder